dagens gourmettips

jag har äntligen knäckt receptet för en lyckad köttfärssås
- släng i en jävla massa chili i en mixer tillsammans med en lök, 2 vitlöksklyftor och krossade tomater
- stek köttfärs och kräma i tomatpuré
- häll i den giftiga mixen och tillsätt den orangeaste cayennepepparen du kan hitta
- koka upp med lite matlagningsgrädde för att få en mild, förrädisk färg
styrkan kommer som ett paket på posten och överraskar dina smaklökar, som snabbt förlamas, och luras till att tro att de du äter är gott

över och ut

nyc


new york var bra, till och med mycket bra. bästa var wicked-musikalen och mors födelsedagspresent; bob dylan-konsert. vi hann med massa annat kul också. jag var så jävla nöjd över att allt jag köpte inte ens kostade hälften av vad de gör i sverige, har märkt vilken snåljävel jag har blivit men måste man så måste man. härligt att hitta converse för 280 spänn.
kom hem till lindesberg i lördags och tillbringade någon dag där, tyvärr så lyckades jag inte bli av med jetlagen pga dålig planering så söndagen vaknade jag gode sent. i måndags rejsade jag ner till gbg, eller rejsade är inte riktigt rätt, som vanligt så var tågen försenade åt alla olika håll så jag blev lite lätt stressad i går då jag knappt hann till göteborg i tid, kom nästan en timme försent till min redovisning. det kan vi också kalla lite dålig planering. men idag ska jag styra upp mig själv, tvätta alla kläder, handla och strukturera upp allt som behöver göras den här veckan. släppte skolan totalt när jag var borta att jag knappt kommer ihåg vilka kurser jag gör för tillfället.

/över och ut

fredag
japp, idag ska vi ta itu med barret. det ska få sig en rejäl uppfräschning, det var ju som synes ett tag sen. men först ska jag hänge mig åt skolarbete som bör vara avslutat och klart idag, jag känner mig för att vara schysst mot mina gruppkompisar idag.

/över och ut

torsdag/fredagvi smider så jävla bra planer inför NY så jag knappt kan sova. det var länge sen jag var så uppspelt över nånting, brukar ta saker och ting med ganska stor ro men nu är det på gränsen till hjärtklappning, spontana psykbryt... kanske inte så illa föresten. vi kan väl kort och gott säga att det ska bli rätt kul.

haft en skitbra vecka i linde, fårr lite gjort på skolfronten också det enda negativa är att varken nina, jenny eller malin är i krokarna. men kristina och elina har man fått träffa och det är absolut inte fyskam. förresten så ska jag väl förvarna elina om att jag smider storslagna planer även med henne, en liten kommentar om att man kanske skulle ta en resa tillsammans har fått mig att redan börja planera hela trippen, resdatum, jobb, pengar, PACKNING!. ja you name it.

tisdag?

det är vackra minusgrader och sol ute och jag vaknade nästan med ett litet kvitter. lekträff med elina och kristina senare.

/över och ut
söndag

bakar farsdags-muffins, äpple, kanel och ett helt smörpaket. ska man göra så ska man göra det ordentligt./över och utfredag

jag åt en hel påse saffransgifflar igår, jag vet inte vad som hände, det svartnade för ögonen sen var påsen help plötsligt tom. schitzofreni? förnekelse? eller kanske skam?
vilket betyder att min lilla mage inte är så glad idag, den var glad igår men inte idag.
idag är ingen bra dag för regn, jag som hade tänkt gå till återvinningen, gå till biblioteket och slutligen gå till affären. får bli bussen och ingen motion som kan kompensera för de onskefulla saffransgifflarna som förgiftade mig igår.

Btw så måste jag kolla på nya serien the walking dead nångon dag, har hört att den ska vara ruskigt bra. någon som kan konfirmera det påståendet?

 

över och ut och puss och kram


...

kristina, jag och harry forevvah


lördag

bästa programmet, pensionärsjävlar

 


jag har blivit med espressomaskinfar tyckte jsg behövde en liten uppmuntran så vi hittade en espressomaskin på extrapris, nu behöver jag inte längre vara avundsjuk på jocke som jag vart de senaste två åren.


RSS 2.0