snabbacash

Igår blev det en titt in till stan igen med Natalie, och det leder så klart till fika, lite måste-shopping och lite nöjes-shopping vare sig man vill eller inte. Alltså, det som började som en "bara-hänga-på-som-sällskap" slutade någon tusenlapp senare och änu lite ångest över hur jag ska klara mig. Jag är en usel student för den ända billiga maten jag gillar är nudlar, och där tar de stopp. Fiskpinnar och linssoppa är inget för mig. Jag vill ha oxfilé och chardonnay.

Jag får helt enkelt skaffa mig ett jobb vilket borde resultera i en drygare studentkassa OCH mindre fritid att spendera pengar på.

Ikväll blir det bio, med natalie och olle och förhoppningsvis therese om hon hinner

pic. thailand trött och snygg




nebulosa

De är snö/regnstorm ute. Jag vill inte till skolan, jag vill ligga inne och dricka kaffe och mysa.

Ställde klockan tidigt för jag skulle upp på powerwalk på morgonen, men jag snoozade i en och en halv timme, när jag väl gick upp så var jag ganska nöjd med mitt beslut eftersom det blåser spik vågrätt ute.

Nu ska jag äta frukost och återuppliva en gammal hobby, wikipedia.



ordningochreda

Det gick inte så bra att kolla på föreläsningar, internet ville inte ge med sig och allt hackade så jag tillbringar min förmiddag med att rensa, ordna och fixa med alla bilde på datorn. Har upptäckt hur mycket som är borta så en checklista till mig själv
  • Titta igenom pappas dator för bilder jag lagt där
  • Leta efter skiva med bilder från Filippinerna, tyvärr så fattas det bilder för 3-4 veckor från resan
  • Skicka bilder till mamma
  • SPARA ALLA PÅ EXTERN HÅRDDISK!

Jajaslutatjata


Vid läggdags så smyger min riktiga sida fram, jag är som en superhjälte-antiklimax. Istället för att vara en tönt på dagen och en häftig /superhjältepå natten så känns helamitt liv lite tvärt om. På kvällarna så smyger den riktiga Sofia/tönten fram, sminket åker av och en barnrumpa framträder, linserna tas ur och glasögonen (flaskbottnarna) åker på, pjamasen och sockarna värmer mig om natten och sist men inte tuffast är den fina bettskenan som måste på varje natt annars vaknar jag med huvudvärk som man kan jämföra med en stackare under en ångvält.

Ibland känner man sig inte så tuff.

Med dessa visa ord säger jag god natt och auf wiedersehn


LiveAid/tadigibrasan

Sitter och tittar på Hope for Haiti på MTV, nått av de mest fängslande jag sett någonsin. Jag säger bara Beyonce... och Justin Timberlake, när ha sjöng Hallelulja, en av de bästa låtarna som finns, velly good. And more to come, galan är inte slut än så får se om man sitter och bölar över ett glas vin och skänker lite mer pengar senare.

Det är ju inte precis ett minus att Robert Pattinson är med ;) undrar hur många fjortisar (jag?) som skänker pengar bara därför.

Tack för idag!

äntligenf



Äntligen har Csn pengarna trillat in på kontot, så imorrn ska jag investera i en dammsugare och en box vin.



blows

Ogillar kursböcker och informationen kring de. Var så nöjd att jag hittat en bra säljare på blocket så jag slipper bli bankrubt på alla dess kursböcker. Uppmaning till alla studenter är att köpa kursböckerna i tid innan kursstart, fine tänkte jag och accepterade att 6 böcker kommer behövas till dessa kurser.

Bra! På introduktionen så släpper föreläsaren bomben att det är endast EN bok av fyra som kommer behövas, resten är s.k REFERENSMATERIAL som vi verkligen inte behöver köpa. Jaha, då har man slängt ut 500 spänn i onödan.
Härmed ska jag återgå till mitt tidigare upplägg, köp böckerna EFTER kursen har startat för att få ett hum om vilka böcker som är vitkigast. För jag har hittills aldrig behövt alla böcker som jag köpt, vissa är oöppnade. Det här suger.

Jag vill ju ha så mycket pengar som möjligt till nöjen hehe.

mtv

Göteborgsluften är för mycket för mig tror jag, är alltid dyngtrött när jag är här. Lyckades med konststycket att sova ca 12 timmar igen, även fast jag enbart latade mig igår efter tentan, blir man trött av att lata sig? Undrar vad det beror på, antingen så är det gift i luften, nån som smyger ner tabletter i min drink eller att jag inte äter grönsaker, ever.
Btw så kliade det lite i örat när jag somnade men jag lyckades ignorera det, resultatet blev att jag drömde att jag topsade mig i örat haha. De va nice. Ungefär som att man drömmer att man dricker en liter mjölk efter en utekväll. Det som var mindre nice var när jag upptäckte att den använda topsen hade smugit ner i kastrullen när jag kokade makaroner. Minde nice. (dock fortfarande bara en dröm) Jag skippar frukosten idag.

Fan vad jag är osugen på att ta tag i disken, ju mer det är desto jobbigare, kanske blir en tripp till ica och inhandla papptallrikar trots allt.

needtodo

 

Oja, det här är mitt stora kök


Verkar som att morgondagen erbjuder disk, städ och lite återvinning, en tråkig men nödvändig dag alltså. Jag har två olika beteenden när jag pluggar, antingen så prioriterar jag allt annat förutom just att plugga. Då brukar det varar skinande rent här. Eller så skiter jag i allt förutom plugg och äter piroger direkt ur pappret för det inte finns rena tallrikar. Så har jag haft det hela helgen. Dags att rycka upp sig...imorrn.

Nu ska jag kasta in handuken och mysa ner mig med te och Hawkeye, grr.


vemärdu

Jag får massa suspekta sms till mitt mobila bredband från nummer jag verkligen inte känner igen

Ex Godmorgon min vän! Tack så mkt för igår, var skoj :) Jag glömde min vodka hos er, den står i en hörna precis vid de svarta trä staket typ,om du vill ta med den till filmkvällen sen;) Puss

Det kanske är värt att gå ut å slänga ett getöga vid staketet, man vet aldrig, de kanske var fest igår, man kan ju inte komma ihåg allt man gör.

studierna

Yes, det var inte så svårt att vända tillbaka dygnet, klockan nio vaknade jag av fågelkvitter. Hemligheten är att ha ett fönster öppet under natten, jag märker att jag annars kvävs lågsamt till döds utan frisk luft. Ventileringen är inte den bästa här nämligen.

Dags för plugg hela dagen, för imorgon är det tenta i Organisation och ledarskap, jag börjar faktiskt känna av mina nerver nu. Så plugg i två timmar, sen en rask promenad, sen mat sen plugg till kvällskvisten sen ska jag varva ner med Johan Falk.

Peace out

funnystory

Fan, jag skrev världens roligaste lilla inlägg igår men de gick inte att publicera så jag hänvisar helt enkelt till en rolig blogg istället felsms.com.

Jag fick en chock när jag kollade på klockan imorrse. HALV ETT! Sovit i ungefär exakt tolv timmar. Jag kastade mig upp, slängde upp fönstret på vid gavel för att få in lite iskall, ren luft i rummet och kokade en kanna kaffe. Jag hatar när det blir så här, jag var bombsäker på att klockan var runt tio, brukar vakna då, behöver aldrig väckarklocka. men nej, nu sitter jag här, stressad som ett as för 3 timmar av min planerade dag helt plötsligt försvann.


schoolofrock

Valutakursdifferens, kundfodringar och interimsskulder snurrar i skallen. Fast där är det ju tydligen jämt snurrigt. Det grundar jag på att jag verkligen inte haft koll på vilka datum som mina två tentor är, var helt inställd på fredag och måndag men tydligen så är fredagstentan redan nu på onsdag, alltså i övermorgon. Så nu har jag räknat externredovisning i 4 timmar och börjar känna lite panik eftersom jag bara hunnit med uppgifter från en föreläsning av 8, inte tillräckligt. Men jag litar på mitt skarpa sinne hehe.

Farsan och Nina i spåret på golfbanan i mellandagarna. Tror det var höjdpunkten på året för Nina för hon fick se mina kraschlandningar från första parkett.


min/finaste



Tänkte bara visa den finaste saken jag har hos mig, min robot från Bangkok, Fashion Mall. Ångrar att jag inte köpte fler old-school leksaker, another lifetime..



21/centuries/ago

Nu är jag tillbaka i Göteborg igen efter en välbehövlig paus ifrån allting, tyvärr blev det en liten för lång julsemester så nu har tentapluggx2 dragit igång plus att det är lite mer som ska göras innan månades slut.
Fantastisk jul och nyår som tillbringades i Lindesberg. Jag har hunnit med att träffa alla och haft lite kul men också gjort lite nyttiga saker. Jag gillar den Sofia som träder fram ibland i form av en ansvarsfull, pigg, glad och duktig människa, det händer sisådär bara ibland och det har hänt nu och det håller väl förhoppnigsvis i sig. Kanske är det hoppet om ljusare tider som bidrar.

Ikväll, en lördagkväll så sitter jag hemma i min lilla vrå och ska försöka vara produktiv, har redan tillbringat dagen hos Natalie tillsammans med Therese för att räkna lite externredovisning, jag åstadkom lite bra saker iallafall. Smart som jag är så glömde jag ta med mig plånboken idag så på vägen hem kunde jag inte göra mitt planerade avhopp från bussen och handla, när jag väl kommit hem så orkade jag inte trotsa kylan för att ta mig till affären så mitt lördagssnacks består av lingongrova, mannagrynsgröt och om jag har tur... lite varm choklad. Inte så tokigt.


RSS 2.0